DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

8 Aralık 2007 Cumartesi

Silivrili Çevreciler Kadıköy'de Eylemdeydi!..



                     




SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

Silivrili Çevreciler Kadıköy'de Eylemdeydi!..

Silivri Büyük Çavuşlu'da yapılmak istenen kimyasal ve tehlikeli atık bertaraf tesisine karşı mücadele eden Silivri Çevre Derneği üyeleri, geçtiğimiz cumartesi günü, Küresel Eylem Grubu tarafından düzenlenmiş olan “Başka Bir Enerji Mümkün – Türkiye, Kyoto’yu İmzala”  mitingine katıldılar. Türkiye'nin Kyoto Anlaşmasını imzalamasını isteyen yurttaşlar, ülkenin dört bir yanından aynı amaçla Kadıköy'e gelmişlerdi. Üç saat süren yürüyüş ve miting boyunca “Türkiye, Kyoto'yu İmzala” ve “Nükleer Santral İstemiyoruz” sloganlarıyla Kadıköy inledi. Dünyada Kyoto Anlaşmasını imzalamayan sadece iki ülke kaldığını, bunların da ABD ile Türkiye olduğunu söyleyen konuşmacılar, Türkiye'nin de bu anlaşmayı imzalayarak; ABD'yi, dünyayı kirleten ülke olarak yalnız bırakmasını istediler.

İklim değişikliğinin dünyada yaşamı yok etmek üzere olduğuna değinen konuşmacılar, yaşadığımız kuraklığın ve seller halinde yağan yağmurların iklim değişikliğinden kaynaklandığını ve acilen önlem alınmazsa, yakın zamanda bunu değiştirmek için çok geç kalmış olacağımızı da sözlerine eklediler.

Türkiye, Kyoto Anlaşmasını imzalayıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen katılımcılar  “Başka Bir Enerji Mümkün. Türkiye, Kyoto’yu İmzala” sloganlarıyla mitingi bitirdiler.

Ne Büyük Çavuşlu'da, ne de Trakya'da kimyasal ve tehlikeli atık bertaraf tesisi yapılmasını istemiyoruz. Dünyamız kirlenir, iklim değişir ve dünya yaşanamaz hale gelirken, dünyayı daha da kirletecek olan tesisler bölgemizde yapılmasın diyoruz.

TRAKYA'DA KİMYASAL VE ZEHİRLİ ATIK BERTARAF TESİSİ İSTEMİYORUZ!

ZEHİRLİ ATIK YAKMA TESİSİ, BÖLGEMİZDE TARIM VE HAYVANCILIĞI YOK EDECEKTİR!

KİMYASAL ATIKLARLA KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ!

GÜNDEN GÜNE AZALAN SU KAYNAKLARIMIZIN KİRLENMESİNİ İSTEMİYORUZ!

YEŞİL BİR DÜNYA İSTİYORUZ!

                                                                                    Ali Korsan
Silivri Çevre Derneği Başkanı