DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

10 Haziran 2008 Salı

Silivri, Kadıköyde, köy kalkınma kooperatifine ait, köy içindeki arazide, bir baz istasyonu kuruluyor.


                      


SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

                                                                                                    10.04.2008
Silivri Kadıköyde, köy kalkınma kooperatifine ait, köy içindeki arazide, bir baz istasyonu kuruluyor.  Hemen yanındaki konuta yedi sekiz metre uzaklıkta yapılan baz istasyonunun yirmi metre ötesinde de yine köy kalkınma kooperatifine ait bir benzin istasyonu bulunuyor. Yapılan baz istasyonunun hemen yanındaki evde oturan Mümin Özer bugün Silivri Kaymakamlığına ve Ortaköy Belediyesine  şikayette bulundu. İl Çevre müdürlüğüne de şikayette bulunacağını söyleyen Mümin Özer bu baz istasyonu kaldırılıncaya kadar mücadele edeceğini söyledi.
Aynı zamanda Silivri, Kadıköyde, köy kalkınma kooperatifine ait, köy içindeki arazide, bir baz istasyonu kuruluyor.Kooperatif başkanı da olan Köy Muhtarı Nihat Erol'un baz istasyonunun işlerine sanki kendi işiymiş gibi sarıldığı, işi takip ettiği, kooperatifin yerini, köylüyü ve kooperatif üyelerini haberdar etmeden acele bir yönetim  kurulu kararıyla tahsis ettiği söylendi.
Mümin Özer Silivri Kaymakamlığına ve Ortaköy belediyesine verdiği dilekçelerinde: “SİLİVRİ İLÇESİ ORTAKÖY BELDESİ  KADIKÖY mahallesinde ikamet etmekteyim. İkamet ettiğim arsamın bitişiğine kurulmakta olan baz istasyonunun ailemizin sağlığını olumsuz yönde etkiyeceğinden kaldırılması için gereken işlemlerin yapılmasını arz ederim” dedi.
Bilindiği gibi, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, geçtiğimiz sene baz istasyonlarının ''para ile ölçülebilen bir zarar olmasa da çevre binalarda oturanların psikolojisini olumsuz etkileyerek zarar vereceği'' konusunda karara varmıştı.
Kararda, tesisi kullanan ve onu işletenin yüksek özen yükümlülüğünün bulunduğu ve en küçük bir özensizliğin, maddi değerlerle ölçülemeyecek kadar ağır sonuçlar doğurmasının kaçınılmaz olduğu da ifade edilmişti.
Bu nedenle zarar görenin değil, tesis ve işletme sahibinin, tesisinin  kişilere ve çevreye bir zarar vermediğini ve herhangi bir olumsuz sonuç yaratmadığını kanıtlaması gerektiğinin vurgulandığı kararda,
''Kullanılan istasyonun konumu itibariyle uzun sürede kişi, çevre ve bitkilere zarar verdiği, bu nitelikteki bir istasyonun daha uygun ve yerleşim çevresinden daha uzakta kurulması gerektiği”  kaydedilmiştir.
Kadıköyde de Yargıtay kararlarına uygun hareket edilmesi ve evinin bitişiğine kurulan baz istasyonunun kaldırılması gerektiğini söyleyen Mümin Özer mücadeleye  devam edeceğini ve tüm Silivrililerin desteğini beklediğini söyledi.
Biz Silivri Çevre Derneği olarak bu haklı  mücadelesinde kendisini destekliyoruz ve yanındayız. Bu vesile ile bir kez daha Silivrideki tüm baz istasyonlarının da yerleşim yerlerinin dışına çıkarılmasını istiyoruz.

                                                                        Ali Korsan
                                                           Silivri Çevre Derneği Başkanı