DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

29 Aralık 2016 Perşembe

Silivri Demokrasi Platformu ile, Silivri’ye yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral hakkındaki toplantımız Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde

Silivri Demokrasi Platformu ile, Silivri’ye yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral hakkındaki toplantımız Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde bugün saat 17:00’de yapıldı.


Toplantıya Silivri Demokrasi Platformu’ndan Süheyl Kırkıcı, Lütfü Duralı, Muhsin Bostancı, İsmail Asil, Mübeccel Çeşmecioğlu, Caner Erdoğan, Şadi Özdemir, Baki Çifçi, Mustafa Yazıcı, Hasan Katrancı ve Silivri Çevre Derneği Yönetim Kurulundan Ali Korsan, Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve adem akıncıoğlu ile gazeteci olarak Cem Güner katıldılar.


Genel olarak termik santralin zararlarıyla bölgemizde yaratacağı sorunlar ve tahribatlar üzerine görüştük. Bölgemizde bir kömürlü termik santral istemediğimiz konusunda fikir birliğine vardık.


Bu toplantıları sürdürmeyi ve Silivri’de bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri, köy ve mahalle muhtarlarımızla beraber daha da genişletmeyi, ardından bunu "Silivri’de Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz" platformuna dönüştürmeyi konuştuk. Bundan sonra, santralin yapılacağı yerdeki köylüleri ve Silivrilileri santral hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ortak bir yürek ve ortak bir bilinçle santrale karşı birlikte mücadele edeceğiz.


Ayrıca ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılmak istenen termik santrallere karşı mücadele eden diğer gruplarla da iletişime geçerek, kömürlü termik santrallere karşı yürütülen mücadeleyi ortak bir mücadele haline getirme dileğimizi belirttik.

Mücadelemizi tüm Trakya’ya yaymaya ve ne Trakya’da ne de ülkemizin başka bir yerinde termik santral kalmayıncaya dek sürdürmeye karar verdik.


Silivri’ye Kömürlü Termik Santral Yaptırmayacağız.


Yüzde yüz yenilenebilir enerji istiyoruz.

Bu güneş, bu rüzgâr bize yeter.