DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

1 Mart 2017 Çarşamba

Bizi Kanser Etmeyin!..


Bugün Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde, Silivri Çevre Derneği'nden Ali Korsan, Ertuğrul Akçaoğlu, adem akıncıoğlu, Ahmet Yücegök, Müge Cesur Özmen, Eyüp Mar, Nihat Özkök, Kazım Ersözlü, Yavuz Dirik, KOS-Kuzey Ormanları Savunması'ndan Yaşar Mersin, Selen Arıkan, Başar Toros, Çağdaş Öztürk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şb. Bşk. Mübeccel Çeşmecioğlu, Silivri Kadın Girişimciler Derneğinden Nursel Erel, Diş Hekimleri Odası temsilcisi Neşe Elmas, Harita Mühendisleri Odası temsilcisi Süheyl Kırkıcı, ve basın mensupları Cem Güner, Hazal Başaran, Fatma Sarıbıyık Yıldırım ve Baki Çifçi ile Silivri'de yapılmak istenen kömürlü termik santral hakkındaki toplantılarımızın bir yenisini yaptık.


Toplantımızda son toplantıdan bu güne kadarki gelişmeleri özetledikten sonra yapılmak istenen kömürlü termik santrala karşı mücadelemizin yeni adımları konuşuldu. Daha sonra Greenpeace'ten Reşit Elçin'in de katılımıyla devam eden toplantıda 6 Mart Pazartesi günü saat 11:00 de Silivri Muhtarlar Derneği'nde muhtarları ziyarete ve termik santral ile ilgili son gelişmeleri aktarmaya karar verildi.


Aynı gün, muhtarlarla görüştükten sonra Çayırdere Köyü'ne gidilmesine, termik santraller ve söz konusu alanın acil kamulaştırılması ile ilgili bakanlar kurulu kararı hakkında köylüleri bilgilendirmeye ve kamulaştırmaya karşı olanların nasıl dava açacaklarını açıklayacak bir sohbet yapmaya karar verildi.


Toplantı bittikten sonra KOS'tan ve Greenpeace'ten arkadaşlarla birlikte Silivri Belediyesi'ne gidildi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has ile görüşüldü. Bakanlar Kurulunun ilan ettiği kamulaştırılacak bölgede kalan parsellerin sahiplerinin isim listesini almak için gittiğimiz belediyede kamulaştırma kararının çıkmasından bu yana bugün sekizinci gün olmasına ve dava açabilmek için yalnızca 22 gün kalmış olmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmamış olduğunu gördük. Sekiz gündür hazırlanmamış olan listenin bir-iki gün içinde hazırlanacağını söylediler.


Belediyeden listeyi alamamış olmamıza rağmen yine de Çayırdere'ye gidelim diyerek yola çıktık. Çayırdere'de muhtar Mustafa Dönmez ve Halil Günal ve diğer köylülerle sohbet ettik. Kamulaştırma kararına karşı dava açabileceklerini anlattık. Kamulaştırma alanında tarlası olduğunu söyleyen birkaç kişi dava açmaya hazır olduklarını ve akşam üzeri gelip anlatırsak daha fazla köylünün dava açabileceğini söylediler.
Pazartesi günü tekrar gidip daha geniş bir şekilde konuşmak üzere köyden ayrıldık.
NE SİLİVRİ'DE, NE TRAKYA'DA, NE DE TÜRKİYE'NİN BAŞKA BİR YERİNDE KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ!..
YÜZDE YÜZ YENİLENEBİLİR ENERJİ İSTİYORUZ!..