DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

17 Şubat 2017 Cuma

Kömürlü Termik Santrallere Hayır!..

Bu sabah (17 Şubat 2017) saat 10:00'da Greenpeace Akdeniz üyelerinden Özay Özer, Deniz Bayram ve İbrahim Çiftçi ile Silivri Çevre Derneği üyeleri Ali Korsan, Ahmet Yücegök, adem akıncıoğlu, Müge Cesur Özmen, Neşe Elmas, Ertuğrul Akçaoğlu ve yerel gazetecilerimizden Cem Güner ile Hazal Başaran, Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde buluştular. Silivri'de yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral ve bu santralın çevre ve insan sağlığı üzerine etkileri hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra gerek Silivri'ye yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral, gerek Trakya'ya yapılmak istenen Termik Santrallere karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar ve bir yol haritası belirlediler.

Önümüzdeki aylarda Kömürlü Termik Santrallere karşı açılacak davalarda Greenpeace'in hukuki yardımı yanında iki ekip birlikte ilçe merkezlerinde ve köylerde termik santrallere karşı bilgilendirme çalışmaları yürütecekler.



Silivri'deki görüşmenin ardından Greenpeace üyeleri ve Silivri Çevre Derneği'nden Ali Korsan ve Ertuğrul Akçaoğlu Marmara Ereğlis'ine gittiler. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın makamında yapılan toplantıya, Ergene Belediyesi'nden Doğan Durmaz, Tekirdağ Tabibler Odası'ndan Dr. Gamze Varol, Tekirdağ Barolar Birliği'nden Av. Seyhan Çetin ve Trakya Platformu bileşenleri katıldılar. Başkan Doğan Durmaz, Marmara Ereğlisi'ndeki kirli sanayiler, yapılmak istenen termik santraller ve limana getirilen petrokok kömürü ve yarattığı sorunlar hakkında bilgi verdi ve çevrecilerin yardımını istedi.

Toplantının ardından sorunlu bölgelere yapılan bir saha gezisiyle kirli sanayilerin durumunu ve bu sanayilerin önemli bir arkeolojik bölge olan Marmara Ereğlisi'ne ve tarihi eserlere verdiği zararları da yerinde görme fırsatı bulduk.


Önümüzdeki dönemde Marmara Ereğlisi Belediyesi ve sivil toplum örgütleri kirli sanayilere ve termik santrallara karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar.

BU GÜNEŞ BU RÜZGAR BİZE YETER!..