DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

20 Temmuz 2007 Cuma

Geç Kalınmış Temizlik İçin Teşekkürler...

FotoğrafımSİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

Basın Bildirisi 20/07/2007



  • Geç Kalınmış Temizlik İçin Teşekkürler...


Uzun süreli ikazlarımız, sonunda meyvasını verdi ve Silivri Belediyesi ile İSKİ elele verip Boğluca deresini temizlediler. Her yıl temizlenmesi gereken Boğluca deresini dört yıldır görmezden gelenler sonunda artık dayanılmaz hale gelen sorunu, İSKİ aracılığıyla şimdilik bir çözüme ulaştırdılar.

İSKİ kanal çalışmaları sırasında önlem alınmadığından Silivri kanalizasyonunun çok büyük bir bölümü aylardır Boğluca deresi ağzından denize boşaltılmaktaydı. Havalar ısındıkça dayanılmaz kokuların da çevreyi sarmasıyla sahildeki ve Boğluca deresi çevresindeki esnafın ve mahalle sakinlerinin de şikayetlerine konu olan bu durum karşısında Nisan ayından beri sürdürdüğümüz uyarılarımıza yerelde çözüm bulamayınca, İl ve Bakanlıklar düzeyine ilettiğimiz şikayetlerimize cevap, Çevre ve Orman İl Müdürlüğünden geldi.

Başvurumuz üzerine Silivriye gelip inceleme yapan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü teknik elemanları 06 Haziran 2007 tarihli denetimleri sonucunda İSKİ elemanlarının ve yüklenici firmanın nasıl baştan savma çalıştığını belgelemiş ve durumun vahametini tesbit ederek en kısa zamanda kirliliğe yol açan hususların önlenebilmesi için gerekli önlemlerin alınması ya da aldırılması ve devam etmekte olan denize atıksu deşarjının önlenmesi, aksi takdirde Çevre Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını bildirmiştir.

Çevre Derneğinin, esnafın ve mahalle sakinlerinin şikayetlerini duymazdan, görmezden gelenler, Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün yasal işlem başlatma uyarısı üzerine birden hareketlenerek kısa süre içerisinde Boğluca deresini temizlemişler ve denize deşarj meselesini de geçici pompaj aracılığıyla çözümlemişlerdir.

Silivri Çevre Derneği olarak, yapılan bu çalışmadan dolayı Yerel yönetime, İSKİ’ye ve bunların harekete geçmelerine sebep olan Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz                                                                                                                                                                                Silivri Çevre Derneği BaşkanI  Ali KORSAN