DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

15 Eylül 2020 Salı

1995 Dünya ÇEVRE Gününden ..! SİLİVRİ ÇÖPLÜĞÜ,HARFİYAT ATIKLARI ve MOLOZLAR





BU RESİM BANA ANILARIMI HATIRLATTI.. 15 09 2020

5 HAZİRAN 1995 te yapmış olduğumuz çevre günü yürüyüşü sonrası silivri liman içinin boşnak bahçe ve olta restaurant,ın olduğu alanı hafriyat ATIKLARI ve İNŞAAT MOLOZLARIYLA DENİZİ doldurmaya başladılar,
Biz silivri çevre derneği olarak böyle bir dolgunun dagalarla LİMAN içinin balçık çamurlarla dolacağının yerel yöneticilerimize o gün söyledik ve uyardık, ama onlar bizi dinlemediler, o günlerde bir marina sevdasına kapılmışlardı.

Silivri İçin bizde varız marina silivri,ye YARARDAN ÇOK ZARAR VERİR dediysekte anlatamadık..Bir an önce bu sevdadan vazgeçin dedik.ama marina sevdaları yerel yöneticilerimizin devam ediyordu.

O Günlerde yerel yöneticilerimiz marina sevdası rüzğarına kapılmışlardı ne söylediysek anlamak ve dilemek istemiyorlardı.

Bizde silivri belediyesinin kamyonlarının asfalt atıklarını inşaat molazları topraklarını dökerken resimlerini çektik ve bir dilekçe yazarak ilgili kurumlara kaygılarımızı ilettik,

ÇEVRE BAKANLIĞINA , İSTANBUL İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNE SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞINA Dilekçeleri gönderdik yerel basında da gündeme geldi.

İl Çevre müdürlüğünden gelen yetkili ekimler bölgede incelemelerden sonra tutanaklar tutuldu .Yerel Yönetim uyarıldı.

O Günkü yerel yönetimde kendilerini savunmalarında kaçak dökümünü engellediklerini ifade ettiler.

Sonunda Hafriyat ATIKLARI ile Marma Denizi doldurması durduruldu.
Bizde SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ olarak HARFİYAT ATIKLARIYLA boşnak bahçe liman içi ve marmara denizinin doldurmasını engellemiş olduk,

5 haziran 1995 Çevre günü yürüyüşümüz silivrinin daha Büyük bir sorunu dile getirmekti,
Silivri,nin kuzeyinde belediye konutlarının arkasında kalan alanda ÇÖP Dağları olmuştu çevreye yayılan pis kokular mikroplar insan sağlığını teğtit ediyordu .
Şu an cumhuriyet Parkının olduğu yer silivrinin ÇÖPLÜĞÜYDÜ bu çöplükten yayılan mikroplar ve pis kokular silivri,ye kadar geliyordu.
Bu durumdan herkes rahatsızdı silivri belediyesi,de ve yerel yöneticilerimizde imkansızlıklardan dolayı çok rahatsızlardı.
Bu ÇÖP silivrinin büyük bir sorunuydu vatandaşlar evlerini ucuz ucuza satıyor çoğu dairenin aidatını ödemesi karşılığında kiraya vermeye çalışıyorlardı
Silivri belediye konutlarındaki daireler boş kiracı bile bulamıyorlardı biz çevreciler ve sivil toplum örğütleri Muhtarlarımızla Siyasi Partilerimizle birlikte ilgi kurularla beraber bir an önce bu ÇÖP dağının kaldırılmasını istiyorduk ama yerel yönetim ekonomik imkansızlıklardan dolayı çözüm üretilemiyordu.
Silivri Belediyesinin o zaman yerel yönetimin imkanları çok kısıtlı olduğundan onlarda bir çözüm üretemiyorlardı ve çaresiz kalıyorlardı.
Bu çevre yürüyüşüne o gün silivri belediye başkanı selami Değirmenci katıldı.
Silivri Belediyesinin kısıtlı Bütçesiyle bu ÇÖP,DAĞ,ININ kadırılmasının imkansız olduğu ortadaydı.

Resimdekiler:Ahmet YÜCEGÖK

Teoman AYDAN

Kamil BİLİCİ

Adnan GÜYSU

Balıkçı Zihni ÇAKIR

SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

Ali KORSAN