DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

2 Şubat 2007 Cuma

İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA DAİRE BAŞKANI İBRAHİM DEMİR,İN BERTARAF TESİSİ AÇIKLAMASI… 02 03 2007

 

İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA DAİRE BAŞKANI İBRAHİM DEMİR,İN BERTARAF TESİSİ AÇIKLAMASI…

02 03 2007

AA-Demir, ilde tehlikeli atıkları bertaraf edecek bir tesis bulunmadığına dikkati çekti. `Büyükşehir Belediye Yasası`nın kendilerine verdiği yetki çerçevesinde belediye olarak böyle bir tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Demir, tesise ilişkin ön fizibilite raporunun tamamlandığını söyledi.

 Demir, yaz sonuna kadar da ÇED ve fizibilite raporunun tamamlanacağını, tesisi Silivri bölgesinde kurmayı düşündüklerini, arazi tahsisi ile ilgili yetki müracaatında bulunduklarını, hedeflerinin 3 yıl içinde tesisi bitirebilmek olduğunu söyledi.

Tesisin tahmini maliyetinin 130 milyon Avro olduğunu söyleyen Demir, tesisin entegre tesis olacağını, hem depolama, hem fiziko kimyasal ön arıtma, hem de termal işlem yapabileceğini kaydetti. İbrahim Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez kentin yanı sıra Çerkezköy ve Çorlu`nun da Tehlikeli Atık Envanteri`ni çıkarma çalışmalarına başladıklarını, yıl sonuna kadar bunu bitireceklerini bildirdi.

 İstanbul`un yıllık atık miktarının 5 milyon 200 bin ton, yıllık sanayi atık miktarının 300 bin ton, tehlikeli atık miktarının da 55 bin ton olduğunu belirten Demir, kurulacak tehlikeli atık bertaraf tesisinin Avrupa yakası ile Trakya bölgesinin ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

 Avrupa yakasının yıllık 40 bin ton tehlikeli atık kapasitesi bulunduğunu, kalan 15 bin tonun da Anadolu yakasında kurulacak tehlikeli atık depolama alanında tutulacağını anlatan Demir, `Avrupa yakasındaki tesis yapılıncaya kadar Anadolu yakasında depolama tesisini kuracağız. Bu tesis 2-3 ay içinde hizmete girmiş olacak` dedi.

                                                                                                          SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

                                                                                                                      ALİ KORSAN