DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

28 Şubat 2007 Çarşamba

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

 


 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

BAŞKANLIĞI’NA                                          28.02.2007

 

 

 

Silivri’de yapılması planlanan Zehirli ve Tehlikeli Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi’nden kaynaklanacak zehirli gazlar ve atıklar; orman alanlarımızı, tarım arazi-lerimizi, yeraltı su kaynaklarımızı, hayvancılığımız, havamızı ve bütün doğal kay-naklarımızı kirletecek, gelecek nesillerimize dahi zarar vererek, kolsuz bacaksız ço-cuklar doğmasına yol açacaktır. Böylesine zararlı bir tesisin bölgemizde kurulması-nın düşünülmesi bile bizi tedirgin etmekte ve toplumda psikolojik olarak rahatsız-lıklara yol açmaktadır. Bunca zararları olan bir tesisin bölgemize yapılmasına karşı-yız.

 

Silivri’de kimyasal atık mezarlığı istemiyoruz!..

 

Silivri halkını temsil eden Silivri Çevre Derneği olarak, bu tesisin yapımının bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz.

 

Silivri’deki iktidar partisi dahil tüm siyasi partiler, yerel yönetim ve sivil top-lum örgütleriyle birlikte bir imza kampanyası düzenledik. Bu kampanyada topladı-ğımız 9.000 imza ekte olup, biz Silivri Çevre Derneği olarak halkımızın kanser ol-masını istemediğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

 

          İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği bu Zehirli ve Tehlikeli Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi’nin yapımının durdurulması için mücadelemizin devam ettiğini bildiririz.

 

                                                                                         ALİ  KORSAN

Silivri Çevre Derneği Başkanı

Adres: Piri Mehmet Paşa Mah.

Cumhuriyet Cad.

Makbule Yönel İş Merkezi

Çekme Kat No: 206

SİLİVRİ – İSTANBUL

Tel: 0212.727 55 88

Feks: 0212.727 55 99

Cep Tel: 0532.241 74 67

E-Mail: silivricevredernegi@gmail.com