DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

25 Ekim 2007 Perşembe

Ali Korsan;Büyük Çavuşlulular Beldelerinin Atık Çöplüğü Olmasını İstemiyor

 


Ali Korsan;Büyük Çavuşlulular Beldelerinin Atık Çöplüğü Olmasını İstemiyor

Tarih : 25 Ekim 2007 23:58

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan; “Büyük Çavuşlulular Beldelerinin Atık Çöplüğü Olmasını İstemiyor”

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Büyük Sinekli ile Büyük Kılıçlı Köyleri arasına yapmak istediği ve Silivrililerin geniş bir kampanya ile karşı çıktığı Kimyasal ve Tehlikeli Atık tesisi şimdi aceleye getirilen bir çalışması ile Büyük Çavuşlu'ya yapılmak istendiğini kaydeden Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan buna da karşı çıkacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Korsan, “Tüm Silivrililerin karşı çıkması sonucu Büyükşehir Belediyesinin projeyi geri çektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Silivri`de yapılan bir toplantıda "Silivri halkına müjde, Tehlikeli Atık Tesisini Silivri ilçe sınırları içinde yapmaktan vazgeçtik" diyerek açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden daha bir yıl bile geçmeden şimdi de yine Silivri'nin Büyük Çavuşlu Beldesinde aynı belayı karşımıza çıkarıyorlar. Bu defa Büyükşehir Belediyesi doğrudan karşımıza çıkmıyor. Karşımıza çıkan özel bir şirket. Daha önce Çatalca Binkılıç'ta Endüstriyel Atık Entegre Bertaraf Tesisi yapmak için başvurmuş olan şirket nasıl olduysa şimdi Binkılıç yerine Büyük Çavuşlu'da karşımıza çıkıyor” dedi.
Büyük Çavuşlu'da, Büyük Çavuşlu Belde Belediyesi Başkanı bazı meclis üyeleri ile bir toplantı yapan şirket yetkililerinin, yapacakları tesis hakkında belde yöneticilerini bilgilendirdiklerini öne süren Korsan; “Silivri`den bazı yöneticilerde toplantıya katıldı. Yapılan görüşmeler sırasında Büyük Çavuşlu Belde Belediyesi Başkanı Nazım Subaşı ve Meclis Üyeleri yapılması düşünülen tesise karşı olduklarını, böyle bir tesisi ne Büyük Çavuşlu'da ne de Silivri'nin başka bir yerinde istemediklerini söyledi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Başkan Yardımcısı Metin Karakaş da tesise karşı olduklarını, bölgeyi üniversite alanı olarak düşündüklerini, böyle zehirli ve tehlikeli bir tesisi Silivri'de istemediklerini belirttiler. Silivri Çevre Derneği olarak biz de böyle bir tesisi ne Büyük Çavuşlu'da, ne Silivri'de, ne de Trakya'da istemediğimizi tekrar belirttik. Tüm Silivrilileri, tüm siyasi partilerin Silivri teşkilatlarını ve Sivil Toplum Kuruluşlarını, Silivri'yi kimyasal ve tehlikeli atık çöplüğüne çevirecek bu tesise karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.


Haber: Serdar Şahin

Kaynak : Avrupayakası Gazetesi