DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

31 Ekim 2007 Çarşamba

SİLİVRİ TEPKİSİNİ GÖSTERDİ, ÇED toplantısına Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan


 

T.C.

SİLİVRİ BELEDİYESİ

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

   31.10.2007

SİLİVRİ TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Özel bir şirketin Silivri B.Çavuşlu’da yapmayı planladığı Endüstriyel Atık Entegre Bertaraf Tesisi’ne karşı, Silivri halkı haklı kararlılığını birlikte göstererek tepkisini ortaya koydu.

Özel Özel bir şirketin Silivri B.Çavuşlu’da yapmayı planladığı Endüstriyel Atık Entegre Bertaraf Tesisi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı B.Çavuşlu Yeni Mahalle Kıraathanesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Tesisin vereceği zararların yazılı olduğu afiş ve dövizlerle tepkilerini gösteren halka, ilçe siyasileri ve halkı da destek verdi. Yer altı su kaynaklarının kirlenmesi, tarım ve orman arazileri ile çevrenin zarar görmesi hem fikrinden doğan kararlılığını gösteren halk, “İstemiyoruz” mesajını yüksek sesle ortaya koydu.

 

B.ÇAVUŞLU’DA ATIK TESİSİNE TEPKİ

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ÇED ve Planlama Şube Müdürü Nedim Özkılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen ÇED toplantısına Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, B.Çavuşlu Belediye Başkanı Nazım Subaşı, Değirmenköy Belediye Başkanı Osman Topaç, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, tesise karşı olduklarını ve yapılmaması için mücadele edeceklerini söyledi.

Bölge sakinlerinin atık tesisine tepkisini ortaya koyduğu toplantıda firma yetkililerinin proje hakkında açıklama yapma prosedürü, tepkiler nedeniyle uzun süre gerçekleştirilemedi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ortamı sakinleştirici konuşmasının ardından firma yetkilisi tesis hakkında bilgi verdi. Toplantıda, vatandaşlar ile firma yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Firma yetkilisinin açıklamasının ardından toplantıya katılanlar, yer altı su kaynaklarının kirlenmesi, tarım ve orman arazileri ile çevrenin zarar görmesi gerekçeleri ile tesise karşı olduklarını açıkladılar. B.Çavuşlu’da tesisin istenmediğini gösteren dilekçeler ve yapılan açıklamalar, ÇED toplantısını yöneten komisyon tarafından kayda alındı.

Toplantıyı yöneten İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ÇED ve Planlama Şube Müdürü Nedim Özkılıç, halkın düşünceleri ve yasalara göre tesis hakkında karar verileceğini bildirdi.

 

                                                                                              SİLİVRİ BELDİYE BAŞKANI 

                                                                                                        Hüseyin TURAN



 

 

 

 

 

 









 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Silivri Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İliş.Müd. İSTANBUL                         Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat : A.KORKMAZ

Tel: 0 (212) 727 10 02 Dahili: 202 Faks: 0(212) 727 24 88

e-mail:ahmetkorkmaz@silivri.bel.tr  Elektronik Ağ:www.silivri.bel.tr