DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

13 Kasım 2008 Perşembe

Kale'de Katliam Sürüyor!..



                  Kale'de Katliam Sürüyor!..

Geçtiğimiz hafta sonu (8 Kasım 2008 Cumartesi günü), tarihi Silivri Kalesinin surlarından kalan bir kemerin tahrip edildiğini duymuş ve engellemek için çalışmıştık. Kaymakamlığa ve Belediyeye yaptığımız şikayetlerden sonra birer ekip gelmiş ve durumu inceleyerek tutanak yazmışlardı.


Biz, bundan sonra durum düzelir, artık devlet müdahale etti, diye düşünürken duyduk ki, tahripçiler, biz gittikten sonra da çalışmaya devam etmişler ve kemerin içine beton döküp üzerine duvar örmeye başlamışlar.

Kaymakamlığa ve Belediyeye şikayetini tekrarlayan derneğimiz, 11 Kasım 2008'de ayrıca İstanbul 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne de şikayette bulunarak, olayla ilgilenilmesini istemiştir. 11 Kasım 2008'de Belediye ekiplerinin mühürlediği inşaatın son halinin fotoğraflarını da çekerek durumu belgeleyen derneğimiz, konunun bundan sonra da takipçisi olacaktır.



Bu, kalede yapılan ilk tarih katliamı değildir. Bunun önüne geçilmelidir. Belediye, Kaledeki durumun bir envanterini çıkararak, bundan sonra yapılacak buna benzer girişimleri daha başlamadan engelleyecek önlemler almalıdır.



Tarihimiz birkaç kendini bilmezin üç kuruşluk çıkarı için gözden çıkarılacak kadar ucuz değildir. Gerekiyorsa belediye, sözü geçen yerleri satın alarak, restore etmeli ve korumalıdır.