DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

23 Şubat 2015 Pazartesi

Çimento Fabrikası Cinayettir

BU BİR TOPLU CİNAYET GİRİŞİMİ İHBARIDIR:

Cinayeti İşleyecek Olan "YAPITO Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş."dir.

Cinayet Yeri: Büyük Sinekli, Kurfallı ve Fener köyleri arası.

Katledilecek Olanlar: Ormanlar, tarım arazileri, meralar, başta Büyük Sinekli, Küçük Sinekli, Kurfallı, Bekirli ve Fener köylerinde yaşayanlar olmak üzere Silivri'nin yarısı...

Bu cinayete engel olmak, ormanlarımızın, tarım arazilerimizin yok olmasını engellemek ve başta, yukarıda adı geçen beş köy olmak üzere bir çok Silivrili yurttaşımızın orta ve uzun vadede ortaya çıkacak kronik ve ölümcül hastalıklarla karşı karşıya kalmaması için 4 Mart 2015 Çarşamba günü Büyük Sinekli köyünde yapılacak ÇED toplantısına katıl ve yapılmak istenen "YAPITO Maden İşletmeciliği, Klinker Üretimi ve Çimento Öğütme-Paketleme Tesisi"ne HAYIR de!

Toplantı Yeri  Büyük Sinekli Mahallesi, Köy Kahvesi

Toplantı Tarihi: 04.03.2015 Çarşamba

Toplantı Saati: 11:00

Çimento fabrikaları en kirletici sanayi tesislerinden biridir. Üretim sırasında etrafa yayılan tozlar, gazlar, toksik kimyasallar, kalıcı organik kirleticiler ve ağır metallerle havayı, suyu ve toprağı kirletirler. Ayrıca asit yağmurlarına sebep olurlar.
Havayı, suyu, toprağı kirleten bu kirleticiler, topraklarımızın verimini olumsuz etkiler ve ürün kaybına neden olurken aynı zamanda insanları da zehirler, hasta eder.
Vücudumuza deri, solunum ve sindirim yoluyla giren bu zehirler insanlarda çeşitli akciğer, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları ve tahribatına, çeşitli kanserlere, çocuklarda zeka geriliğine ve hamilelikte düşüklere sebep olurlar.
Çimento fabrikalarında klinkerin pişirilmesi için yüksek sıcaklıklara (1.350°C-1.450°C) gereksinim vardır.
Enerji sarfiyatı çok yüksek olan çimento fabrikaları, enerji maliyetini ucuza getirmek için, çevre açısından sorun oluşturan bir çok zehirli atığı (atık yağ, çözücü madde, plastik, lastik ve arıtma çamuru vb.) yakıt olarak kullanmaktadır. Bu da çimentodan kaynaklanan kirliliğe ek olarak tehlikeli başka kirleticileri de ortama salmaktadır.

MERALARIMIZI, ORMANLARIMIZI, TARIM ALANLARIMIZI ÇİMENTO FABRİKASINA KURBAN ETMEYECEĞİZ.

YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN ÇİMENTO FABRİKASINA HAYIR!