DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

3 Mart 2015 Salı

Beycilerde İnekler İçme Suyumuzu Kirletiyor!.




SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ Basın Açıklaması, 31 Mart 2015 

Beycilerde İnekler İçme Suyumuzu Kirletiyor!.

 Silivri İlçesi, Beyciler Köyü sınırları dahilinde İSKİ tarafından işletilmekte olan, Silivriye içme suyu sağlayan 7 adet sondaj kuyusunun çevresindeki dereye, yakında bulunan Mandolar büyükbaş hayvan çiftliğinin atık sularının boşaltıldığı tespit edilmiş. İSKİ, geçen yıl tespit ettiği bu kirliliği 05 Mart 2014 tarihinde ilgili yönetmelik gereğince, İstanbul İl Çevre Müdürlüğüne, DSİ 14. Bölge Müdürlüğüne, 

Silivri Belediyesi Başkanlığına ve Silivri Kaymakamlığına bildirmiş ve incelenmesini istemiş. Silivri Belediyesi bir tutanakla durumun vehametini tespit etmiş ve İl Çevre Müdürlüğüne bildirmiş. Diğer kurumların raporlarını bilmiyoruz fakat belli ki herkes olumsuz rapor vermiş ve İl Çevre Müdürlüğü Mandolar çiftliğine 40 bin liranın üzerinde para cezası kesmiş. 

 Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğüne göre daha sonra da bu kirlilik bir süre devam etmiş. Bugün de kirlilik aynen devam ediyor. Geçen hafta gidip gördüğümüzde Mandolar çiftliğinden akan atık sular çiftliğin arkasındaki tarlaların içinden, yine su kuyularının yakınından dereye ulaşıyordu. 

Buradaki en vahim nokta su kuyularındaki kirlilik miktarını bilememektir. 
DSİ'nin ölçme raporlarına ulaşamadığımız için bu konuda ne yazık ki bilgimiz yok. Geçen yıl varlığı tespit edilen kirlilik, verilen cezaya rağmen aynen devam ediyor. Geçen hafta gittiğimizde çiftliğin yetkilisi Doğan Şit, bir hafta önce İSKİ'den temiz raporu aldığını söyledi. O, elinde İSKİ'den aldığı raporu sallarken kirli sular tarlalara ve dereye boşalıyordu. 
 Tarlalar atık sulardan bataklığa dönmüşken İSKİ'nin böyle bir raporu nasıl verdiğini merak ediyoruz ve İSKİnin çiftliği en kısa sürede yeniden denetlemesini, kirlilikten şikayet eden Beyciler köylüleri adına ve ne içtiğini bilmeye hakkı olan Silivrililer adına talep ediyoruz.

 Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan Adres: Piripaşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, TEL: 0212 727 55 88 Makbule Yönel İş Merkezi, Çekme Kat, No: 206 GSM: 0532 241 74 67 Silivri 34570 İSTANBUL E Mail: silivricevredernegi@gmail.com