DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

30 Mayıs 2014 Cuma

Muhallebi Kralı Kadir Topbaş'ın Mandaları Kula Dere'yi Batırdı!..





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, İstanbul'un dört bir yanına dağılmış olan muhallebi dükkanlarında kullanılmak için manda sütü üreten çiftliklerinden biri geçtiğimiz yıl Silivri'nin Büyük Sinekli Köyü'nde inşa edildi. Altıyüz baş civarında mandanın bakıldığı çiftliğin tüm atıkları son on gündür çiftliğin yakınından geçen Kula Dere'ye akıtılmakta ve dere kısa bir zamanda bataklığa dönmüş durumdadır.

Birçok köyün arazisinden, bostanların, mısır ve ayçiçek tarlalarının arasından geçerek Kınalı mevkiinde yer alan yazlıkların arasından Marmara Denizi'ne dökülen Kula Dere'yi daha önce Silivri Cezaevi'nin atıkları kirletiyordu. Uzun mücadelelerden sonra yetersiz arıtma tesisini büyüterek artık dereyi kirletmeyen Cezaevinin yerini şimdi Muhallebi Kralı Topbaş'ın mandaları aldı.

Büyük bir bölümü bataklığa dönmüş olan derede mandaların dışkıları suyun üzerinde yüzüyor ve başta balıklar olmak üzere tüm su canlıları ölmektedir
.

Silivri Belediyesi'ni, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı'nı, İstanbul İl Çevre Müdürlüğü'nü, İSKİ'yi ve ilgili bakanlıkları göreve davet ediyoruz.

Sularımızı kirletmeyelim. Derelerimiz özgür aksın!..