DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

5 Mayıs 2020 Salı

“Başkasına besin açısından bağımlı birey özgür olamaz”

                         “Başkasına besin açısından bağımlı birey özgür olamaz”

         
Çevrecilerin İşçi Bayramı açıklaması aynen şu şekilde: “1 Mayıs işçi sınıfının dayanışma ve mücadele günü ama biz yaşam savunucuları için yetersiz bir gün.
Soma'da işçilerin çoğu salgına yakalanmış hasta halde yeraltı dehlizlerinde çalıştırılmaya devam ediyor. Sendikalar etkisiz eleman konumunda.
Öte yandan bizler köyleri dereleri ormanları savunurken işçiler bizlerle ortak mücadeleye girmiyor. Yaşam karşıtı tesisleri iş ekmek kapısı diye bize karşı da savunmaya ya da sessiz kalmaya devam ediyorlar.
“DİLERİZ BU 1 MAYIS TÜM MÜCADELELER İÇİN BİRLİK DAYANIŞMA VE MÜCADELE GÜNÜ OLUR”
Kaderimiz ortak diye biz çevreciler olarak kapitalizme karşı ortak mücadeleyi yükseltmeye devam ediyoruz. İşçi sınıfı ise hala bölük pörçük haliyle kendi çıkarlarını bile savunabilmekten çok uzak. Dileriz bu 1 Mayıs tüm mücadeleler için Birlik Dayanışma ve Mücadele günü olur.
Neokapitalist diktatörlük döneminde ekmek kavgası bile bireysel olarak veriliyor en fazla ailesel bir grupla yürütülüyor.
Sınıfsal dayanışma yok olmuş durumda.
Biz çevrecilerin önemli temeli köylüler ise topraktan besin üreticiliği konumundan hızla uzaklaştırıldı.
Kentlerde bireyler aileler tarımsal besin üretiminden habersiz hale getirildiler.
“BU NEOKAPİTALİST SİSTEME DERHAL SON VERİLMESİ GEREKİYOR”
Kent yaşamı çökse, salgından marketler ürün sunamaz hale gelse ve veya doğada yalnız kalsa hangi otun kökün yendiğini bilmediği için açlıktan ölecek on binlerce insanın varlığı bu neokapitalist sisteme derhal son verilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.
Biz yaşam savunucuları için bu gerçeklik karşısında tüm bireylerin kendileri ve diğer birlikte yaşadığımız canlılar için besin üretimini doğrudan gerçekleştirecek bir yaşam tarzına geçmemizi öneriyorum.
Artık marul, soğan, sarımsak, domates, kabak, patlıcanı... her kes kent koşullarında dahi çatılarda balkonlarda saksılarda ve dahi kaldırımlarda yetiştirmeyi başlatmalıyız.
Kaldı ki böylelikle yönetimin sahte besin üretimi seferberliğini bu girişimlerle de gözler önüne serebiliriz.
“BAŞKALARINA BESİN AÇISINDAN BAĞIMLI İNSAN ÖZGÜR OLAMAZ”
Başkalarına besin açısından bağımlı insan kim olursa olsun özgür olamaz.
Tüm bireylerin kendi en temel besinini kendisinin üretebileceği koşulları savunmayan ve sağlamayan hiçbir ideoloji iktisat teorisi vb görüş ve düşünceler asla yaşam savunucusu olamaz.
“BİREYİN YALNIZ KALDIĞINDA YAŞAMINI SÜRDÜREBİLECEĞİ KOŞULLARI SAĞLAMAYI TEMEL ALAN BİR SİSTEM KURMAK ZORUNDAYIZ”
Bireyin yalnız kaldığında yaşamını sürdürebileceği koşulları sağlamayı temel alan bir sistem kurmak zorundayız. Bu 1 Mayıs koşullarında deneylerimizden ve pandemiden çıkartılacak en önemli ekoloji teorisi bu olabilir.”                                                        Silivri Çevre Derneği Ali Korsan, Mustafa Cevdet Aslan ile birlikte 1 Mayıs dolayısıyla basın açıklama ...