DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

6 Mayıs 2020 Çarşamba

Silivri Çevre Derneği’nden 1 Mayıs İşçi Bayramı açıklaması



Silivri Çevre Derneği’nden 1 Mayıs İşçi Bayramı açıklaması                    mayıs 2020


Silivri Çevre Derneği, “Bu 1 Mayıs, koşullarında deneylerimizden ve pandemiden çıkartılacak en önemli ekoloji teorisi bu olabilir.” açıklamasında bulundu.
Silivri Çevre Derneği, Ali Korsan'ın başkanlığında 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunarak gündemi değerlendirdi. Açıklamada yer alan ifadeler şöyle: “Neokapitalist diktatörlük döneminde ekmek kavgası bile bireysel olarak veriliyor en fazla ailesel bir grupla yürütülüyor. Sınıfsal dayanışma yok olmuş durumda. Biz çevrecilerin önemli temeli köylüler ise topraktan besin üreticiliği konumundan hızla uzaklaştırıldı. Kentlerde bireyler, aileler tarımsal besin üretiminden habersiz hale getirildiler.
“NEOKAPİTALİST SİSTEME DERHAL SON VERİLMELİ”
Kent yaşamı çökse salgından marketler ürün sunamaz hale gelse veya doğada yalnız kalsa hangi otun kökün yendiğini bilmediği için açlıktan ölecek on binlerce insanın varlığı bu neokapitalist sisteme derhal son verilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.
Biz yaşam savunucuları için bu gerçeklik karşısında tüm bireylerin kendileri ve diğer birlikte yaşadığımız canlılar için besin üretimini doğrudan gerçekleştirecek bir yaşam tarzına geçmemizi öneriyorum.
“BESİN AÇISINDAN BAŞKALARINA BAĞIMLI OLAN ÖZGÜR OLAMAZ”
Artık marul soğan sarmısak domates kabak patlıcanı herkes kent koşullarında dahi çatılarda balkonlarda saksılarda ve dahi kaldırımlarda yetiştirmeyi başlatmalıyız.
Kaldı ki böylelikle yönetimin sahte besin üretimi seferberliğini bu girişimlerle de gözler önüne serebiliriz. Başkalarına besin açısından bağımlı insan kim olursa olsun ÖZGÜR olamaz.
Tüm bireylerin kendi en temel besinini kendisinin üretebileceği koşulları savunmayan ve sağlamayan hiçbir ideoloji iktisat teorisi vb görüş ve düşünceler asla yaşam savunucusu olamaz.
Bireyin yalnız kaldığında yaşamını sürdürebileceği koşulları sağlamayı temel alan bir sistem kurmak zorundayız. Bu 1 Mayıs, koşullarında deneylerimizden ve pandemiden çıkartılacak en önemli ekoloji teorisi bu olabil                                                                                                                                                                                           Silivri Çevre Derneği Ali Korsan, Mustafa Cevdet Aslan ile birlikte 1 Mayıs dolayısıyla açıklama yayınladılar.