DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

22 Haziran 2007 Cuma

Silivri Plajlarının açılışı için Sn Topbaş’ı davet ediyoruz.



 

                   


      SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

Basın Bildirisi 22.06.2007

 

 

Silivri Plajlarının açılışı için Sn Topbaş’ı davet ediyoruz.

 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre İstanbul’da 83 noktada yapılan deniz suyu ölçümlerinde yalnızca Silivri’de beş noktada kötü kalitede su tespit edilmiş ve buralarda denize girilemeyeceği bildirilmiştir. Bu noktaların en tehlikelisi Silivri Kumluk mevkisidir.

 

Geçen akşam televizyon haberlerinde ise, İstanbul plajlarının hiçbirinde koli basili tehlikesi olmadığı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açıklandı. Bu haberi duyduğumuzda çok sevindik. Demek aylardır kokudan yanından geçemediğimiz Boğluca deresi ve Erseven Sitesi’nin önü de temizmiş. Burada da koli basili tehlikesi yokmuş. Neredeyse sevincimizden havalara fırladık. Herhalde İl Sağlık Müdürlüğü yanılmış diye düşündük. Şimdi bu sevincimizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Kadir Topbaş ve çalışma arkadaşları ile paylaşmak istiyoruz. Eminim bu sevincimizi Silivri Belediye Başkanı ve diğer yetkililer de paylaşacaklardır.

 

Sn Kadir Topbaş ile çalışma arkadaşlarını, mayolarını alıp Silivri’ye gelmeye ve Erseven Sitesi önünden denize girerek sezon açılışını yapmaya davet ediyoruz. Onlar açılışı yapsınlar, kim bilir yetkililerimizi denize girerken görünce, denize girmek için Antalya’ya, Marmaris’e gidenlerin bir kısmı bundan böyle Silivri’ye gelir. Turizm patlaması yaşarız, Silivri’nin de yüzü güler.

 

 

 

                                                                    Ali Korsan

Silivri Çevre Derneği Başkanı