DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

9 Haziran 2007 Cumartesi

Silivrilileri, İlçemize yapılması düşünülen Kimyasal ve Tehlikeli Atık Tesisi’nin akıbetini sormaya davet ediyoruz!..

                       

 




  SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

                                                                                                Basın Bildirisi 09.06.2007

Silivrilileri, İlçemize yapılması düşünülen Kimyasal ve Tehlikeli Atık Tesisi’nin akıbetini sormaya davet ediyoruz!..

 

Öğrendiğimize göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Katı Atık Aktarma İstasyonunun açılışını yapmak üzere ilçemize gelecekmiş.

 

Her zaman, yapılan bir takım işlerin açılışlarını seçimlerden hemen önceye getirip, şov yapmak adet olmuştur.

 

Tüm Silivrilileri, bu açılış için 12 Haziran Salı günü ilçemize gelecek olan İBB Başkanı Kadir Topbaş’a,  geçtiğimiz Mart ayında, ilçemize yapılmasından vazgeçildiğini söylediği Kimyasal ve Tehlikeli Katı Atık Bertaraf tesisinin akıbetinin ne olduğunu sormaya çağırıyoruz. En azından Silivrililerin temsilcileri olarak yerel basından, başkanın bu gelişini fırsat bilerek konuyu aydınlığa kavuşturacak soruları sormalarını ve cevapları Silivrililerle paylaşmalarını bekliyoruz.

 

Tesisin akıbeti ne oldu?

Büyükşehir Belediyesi, tesisin Silivri’ye yapılmasından vazgeçildiğini hangi tarihte, hangi sayı ile karara aldı? Yoksa hala belgelerde tesis Silivri’ye yapılacak diye mi görünüyor?

 

Silivri’ye yapılmasına karar verilinceye kadar, yer seçimi için bir yılı aşkın süreyle yazışmaların yapıldığını ve sonucunda Silivri’nin seçildiğini bildiğimiz tesisten, Belediye Başkanının vazgeçtik demesiyle vazgeçilmeyeceğini düşünüyoruz. Demokrasilerde kararlar başkanların iki dudağı arasında olmadığına göre, İBB Başkanı Kadir Topbaş’dan beklediğimiz, 8 Mart kadınlar gününde Silivri’de açıkladığı kararını ilgili kurullara onaylatması ve bizim bu beladan tamamen uzak kalmamızı sağlamasıydı. Halbuki bugüne kadar böyle bir şey duymadık. Aksine duyduklarımız tesisin hala Silivri’ye yapılacağını gösteriyor.

 

Bu durum, tehlikeli tesis belasının hala başımızın üzerinde dolaştığını gösterir ki bu, fırsat bulunduğunda, ortamın uygun göründüğünde, tesisin yeniden gündeme getirileceğini düşünmemize sebep olmaktadır.

 

Silivrililerin korkulu rüyalarına artık bir son verin ve bu tesisten tamamen vazgeçildiğini belgeleyin. Bunu ulusal basın önünde kamuya duyurun.

                                                                    

                                                                    Ali Korsan

Silivri Çevre Derneği Başkanı