DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

7 Nisan 2008 Pazartesi

Anlayana sivrisinek saz, Anlamayana davul zurna az!...

                       SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

07.04.2008  

Anlayana sivrisinek saz, Anlamayana davul zurna az!...

Gittik, sözümüzü söyledik geldik. Altıncılar ne kadar duydu, hükumet ne kadar duydu, bilemeyiz ama biz sözümüzü söylemeye ve arkasında durmaya devam edeceğiz.

Çanakkale ve Balıkesir'den 26 belediye, üç yüz sivil toplum kuruluşu, çeşitli siyasi partiler ve sendikalar ile çok sayıda köylünün katılımıyla gerçekleşen mitingde hep bir ağızdan “Kaz dağları ve Madra dağının üstü, altından değerlidir” dedik, sözümüzü altıncılara ve hükumete duyurmaya çalıştık. Yağan yağmura rağmen evlerinden, köylerinden kalkıp Çanakkale'ye seslerini duyurmaya gelenleri Ankaradaki zatı muhteremler duydu mu, bu konuda olumlu bir şeyler yapacaklar mı önümüzdeki günlerde göreceğiz. Biz, sağır sultan bile duysa, Ankaradakiler duymazlıktan gelecekler diye düşünüyoruz. Bu nedenle, onlara güvenemediğimiz için şikayetlerimizi yargı yolu ile duyurmaya devam edeceğiz..

Gerçi artık ülkemizde yargı kararları da hiçe sayılmakta ve yargıya rağmen iş yapmak gelenek haline gelmekte. Biz yine de adalete güvenerek, sonunda adaletin hakim olacağına güvenerek, şikayetlerimizi yargı yolu ile duyuracağız. Biz Türk adaletinin doğru kararı verip, bu maden vurgununa dur diyeceğine ve doğal değerlerimizin yurttaşlarımızın aleyhine, uluslararası maden şirketlerine peşkeş çekilmesine engel olacağına inanıyoruz. Çanakkale'de toplanan on bin kişi bunu hep bir ağızdan dile getirdik. Çanakkalede evlerin  balkonlarında ve  dükkanlarda da kaz dağları ile ilgili afişler asılıydı.

İstanbul'un değişik semtlerinden, tüm Trakya'dan, İzmir'den, Bodrumdan, Marmaris'ten, Akdeniz'den Karadeniz'e  ülkenin bir çok köşesinden gelen çevrecilerin de katılımıyla süren mitingde, ülkemizde ya da dünyanın neresinde olursa olsun çevreye zarar verecek bir eyleme kararlılıkla karşı çıkacağımızı tekrar duyurduk.

Mitingi sırasında, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarısı hakkında yapılanlar konusunda görüşme fırsatı bulduk. Önümüzdeki günlerde tekrar görüşmek üzere sözleştik.

Ülkemizin ne altıncılara, ne nükleercilere, ne çöp tacirlerine pazarlanamayacağı konusunda bundan sonra da tüm kararlılığımızla mücadele etmeye devam edeceğiz!..                                                            

                                                                             Ali Korsan

Silivri Çevre Derneği Başkanı