DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

20 Nisan 2008 Pazar

Silivri'ye Cezaevi yapılmasına göz yumanlar kına yaksınlar! Cezaevinin kanalizasyonu yiyeceklerimizin içine akıyor!











                        SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

                                                                                                                    20.04.2008

 

Silivri'ye Cezaevi yapılmasına göz yumanlar kına yaksınlar!

Cezaevinin kanalizasyonu yiyeceklerimizin içine akıyor!

 

Kısa zaman önce faaliyete geçen Silivri Cezaevi, “az sayıda mahkum olduğu” gerekçesiyle arıtma tesisini çalıştırmayarak kanalizasyon suyunu Kınalı/Kula Deresi'ne verince, bölgede bulunan çiftçilerin tepkisine neden oldu. Dere suyunun kirlenmesine seyirci kalmak istemeyen çiftçiler, soluğu Önder Çiftçi Derneği'nde aldı. Dernek görevlileri, çiftçilerin şikayeti üzerine derneğimizi arayarak durumu bildirdi.

 

Bilindiği gibi ilçemizde  seracılık ve sebzeciliğin yaygın olarak yapıldığı bir bölge olan Yolçatı ve Çeltik köylerinden geçerek Kınalıdan denize dökülen Kula Dere, aynı zamanda cezaevinin de yakınından geçmektedir. Kanalizasyonunu arıtmadan Kula Dereye akıtan Silivri yeni  cezaevi daha tam olarak faaliyete geçmeden yaşam  alanlarımızı ve suyumuzu kirletmeye  başladı.


Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ı ve Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğü'nü arayarak, duruma müdahale edilmesini istedik. Çevre Müdürlüğü görevlileri ve İSKİ yetkileri, derneğimizin uyarısı üzerine olay mahalline intikal etti. Cezaevi yönetimiyle görüşen görevliler, kanalizasyon suyunun dereye akıtılmasını önleyerek, arıtma tesisinin kullanılması yönünde uyarıda bulundular.

 

Önümüzdeki günlerde daha da büyük kapasite ile faaliyet gösterecek olan cezaevinin, daha büyük sorunlara gebe olduğunu ve bu sorunların önlemleri şimdiden alınmazsa daha sonra baş edilemeyeceğini düşünmekteyiz. İlçemizin Mülki amirliğinin ve tüm yetkililerinin şimdiden bu konuda duyarlı olmasını ve gerekli tüm önlemleri almalarını temenni ediyoruz.

 

                                                                      Ali Korsan

Silivri Çevre Derneği Başkanı