DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

11 Haziran 2010 Cuma

Silivri Cezaevi Kirletmeye Devam Ediyor!..

SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

Basın Açıklaması 11.06.2010

Silivri Cezaevi Kirletmeye Devam Ediyor!..

Kula dere ve civarında seracılık ve çiftçilik yapan yurttaşlar ile, Kınalıda derenin denize döküldüğü yerde evleri olan yazlıkçılar şikayet etmeye devam ediyorlar.

Son günlerde, Silivri Cezaevinin atıklarını hala dereye boşattığı ve yörede inanılmaz bir kirlilik olduğu yönünde yoğun olarak aldığımız şikayetler üzerine Silivri Çevre Derneğinden sekiz kişilik bir ekip, iki araçla bölgeye incelemeye gittik. Kula dereye ulaştığımızda gördüğümüz ilk şey derenin suyunun simsiyah aktığı oldu. Bu su ne seralarda ne de tarlalarda kullanılabilir nitelikteydi. Çevrede konuştuğumuz üreticiler, bu gördüğümüz suyun son yağmurlardan beri biraz daha iyi olduğunu, son yağmurlardan önce durumun daha kötü olduğunu anlattılar. Cezaevinin atıklarının düzensiz aralıklarla dereye boşaltıldığını, boşaltma zamanlarında dayanılmaz bir kokunun da olduğunu söyleyen üreticiler, bu dönemlerde seralarda çalışmanın imkansız olduğunu da söylediler.

Silivri Cezaevinin arıtma tesisinin kapasitesinin yetersiz olduğu ve kapasitenin üstünde su kullanıldığı zamanlarda bu suların arıtılmadan dereye boşaltıldığını öğrendik. Şu anda bile arıtma tesisi yetmezken önümüzdeki günlerde cezaevindeki mahkum sayısının iki katına çıkarılacağı söyleniyor. Yani şimdi yetmeyen arıtma tesisi o zaman hiçbir işe yaramayacak. Böylece cezaevinin tüm atık suları neredeyse hiç arıtılmadan dereye boşaltılmaya devam edilecek. Cezaevi yetkilileri bakanlıktan onay çıktığını ve arıtma tesisinin büyütüleceğini söylüyorlar fakat bunun gerçek olup olmadığı, gerçekse ne kadar büyütüleceği ya da bu işin ne zaman yapılacağı belli değil. Şu anda ortada hiçbir hareket yok. En azından şu anda görünen Silivri Cezaevinin şimdilik alabildiğine kirletmeye devam edeceği yolundadır.

Bu da, Silivri Cezaevinin bu yıl tarımsal alanlarımızı ve Kınalı bölgesinde denizi kirletmeye devam edeceğini göstermektedir.

Bu konuda biz tüm Silivrililer, “eğer bu soruna hemen bir çözüm bulunamıyorsa cezaevi kapatılsın” diyoruz!..

 

Silivri Çevre Derneği Başkanı

Ali Korsan

 

Adres:                                                                                         TEL:  0212 727 55 88

Piripaşa Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi,                                  GSM: 0532 241 74 67

Makbule Yönel İş Merkezi, Çekme Kat, No: 206                      E Mail: silivricevredernegi@gmail.com

Silivri 34570 İSTANBUL