DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

28 Nisan 2011 Perşembe

İğneada’dan Ankara'ya Nükleer Santral Karşıtı Yürüyüş!..

                                   İğneada’dan Ankara'ya Nükleer Santral Karşıtı Yürüyüş!.

İğneada'dan yürüyüşe başlayarak, Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Nükleer Santral Karşıtı eylemci Timur Daniş, 28 Nisan 2011 Perşembe akşamı Silivri’ye vardı. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve dernek üyelerince karşılanan Timur Daniş geceyi Silivri’de, Silivri Çevre Derneği'nin misafiri olarak geçirdi ve cuma sabahı erkenden yola koyularak İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam etti.

Timur Daniş, İstanbul'da diğer yürüyüşçülerle buluşacak. 1 Mayıs'tan sonra İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola devam edecek olan yürüyüşçüler, 22 Mayıs'ta Ankara'da olacaklar.

Ülkemizin 25 yıl önceki kazada yanan Çernobil Nükleer Santralından nasıl etkilendiği ve Japonya’daki yeni Fukuşima Kazasının etkileri de hâlâ gözler önündeyken nasıl böyle akıl almaz bir projeye adım atmaya niyetlendiği anlaşılmaz bir şeydir. Bu projeleri savunanların bir kere, beş kere değil, yüzlerce kere düşünüp sonra da bu projelerden vazgeçmeleri gerektiğini söyleyen Timur Daniş, Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı olmadığını bunun siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Timur Daniş, akşamleyin de Silivri Çevre Derneği üyeleriyle sohbet etti. 

                                                                                                           SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ
                                                                                                                            Ali KORSAN