DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

15 Ocak 2007 Pazartesi

Çöp Masalı Sürüyor… Yalanlar Uçuşuyor!.. Kadir Topbaş Silivri’de “tehlikeli atık imha tesisi” yapacaklarını tekrarladı. 15.1.2007

Basın Bildirisi 15.01.2007

Çöp Masalı Sürüyor… Yalanlar Uçuşuyor!..

 

Kadir Topbaş Silivri’de  “tehlikeli atık imha tesisi” yapacaklarını tekrarladı.  15.1.2007

 

Bugün çıkan bazı yerel gazetelerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Silivri’ye yapılması düşünülen Tehlikeli Atık Bertaraf Tesisi hakkında fikir değiştirdiği yazıyordu. AKP Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş tarafından verildiği belirtilen bilgilere göre Kadir Topbaş, “Silivri’ye bugüne kadar hiç yanlış yapmadık, bundan sonra da yapmayız” demiş ardından da Çevre Koruma Daire Başkanı İbrahim Demir’i arayarak konuyu görüşmüş ve Entegre Atık Bertaraf Tesisinin çevreye zarar vermeyecek daha uygun bir yere yapılması talimatını vermiş.”

 

Öncelikle bizim bu haberden anladığımız Tesisin Silivri’ye yapılmayacağı değildir. Bu bir kafa karıştırmadır. Biz bu konudaki görüşlerimizi bundan önceki basın bildirimizde de söylemiştik. Büyükşehir’in bu tesisi Silivri’ye yapmaya kararlı olduğunu belirtmiştik.

 

Kadir Topbaş bizi bu konuda yanıltmadı. Bugün Yıldız Parkı’ndaki Malta Köşkü’nde düzenlediği kahvaltılı bir basın toplantısında şehrin çeşitli sorunlarından söz ederken, Silivri’de de tehlikeli atık imha tesisi kurulacağını kaydetti. (Kaynak: Doğan Haber Ajansı)

 

Biz, Silivri Çevre Derneği olarak zehirli atık mezarlığı istemiyoruz!

Kanserle ve kimyasallardan kaynaklanacak çeşitli hastalıklarla yaşamak istemiyoruz!

Büyük şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ve Ak Parti Yönetimlerini esef ve şiddetle kınıyoruz!

Silivri’miz üzerinden ellerinizi çekin!

 

Silivri Çevre Derneği

Ali Korsan