DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

31 Ocak 2007 Çarşamba

BİRGÜN GAZETESİ 31/01/2007 Silivri halkı atık tesisi istemiyor

  


BİRGÜN İNTERNET BASKISI
 14 Şubat 2007 

 HAVA DURUMU | İLETİŞİM |  ARŞİV-ARAMA | PDF
     
 GÜNCEL

31/01/2007
Silivri halkı atık tesisi istemiyorMetni büyültün Metni küçültün 


Silivri Çevre Derneği, ilçeye yapılması planlanan Zehirli ve Tehlikeli Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi'nin sadece ilçe için değil tüm bölge için bir tehdit olduğunu belirterek imza kampanyası başlattı. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Çorlu'da geçen hafta gerçekleştirilen Ergene Havzası Çevre Yönetimi konulu toplantıya katılan Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Öztürk'ten, Silivri'ye yapılması planlanan Tehlikeli ve Zehirli Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi'nin nerede kurulacağının kesinleştiğini öğrendiklerini ifade etti. Silivri halkı olarak bu tesisin yapımına kesinlikle karşı olduklarını kaydeden Korsan şöyle konuştu:

"Böyle bir tesisi her mahalleye bir tane mantığı ile pazarlamaya çalışan yöneticiler ya bizimle alay ediyorlar ya da bu konuda gerçekten bilgisizler. Silivri'ye yapılması planlanan tesis, yalnızca Silivri'nin ve Silivrililer'in sorunu değildir. Bu tesis Tüm Trakya'yı zehirlemeye yetecektir."

Korsan ayrıca, tüm Silivrililer'i Zehirli ve Tehlikeli Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi'ne karşı başlattıkları imza kampanyasına katılmaya çağırdı. Birgün

««Geri Dön | Başa DönYazdır Arkadaşınıza Gönderin