DOĞA ÇEVRE SU ÇÖP KİMYASAL KÖMÜR FOSİL TOPRAK HAVA ATIK PİL EKOSİSTEM HURDA YAĞ MİKROP GÜNEŞENERJİ

16 Ocak 2007 Salı

SLOGANLAR VE AFİŞLER 16 01 2007






















SLOGANLAR VE AFİŞLER     16 01 2007

 

1- Atık yakma tesisleri, atık içindeki zehirli maddeleri yok etmezler. Aksine atık yakma teknolojisi, kansere yol açabilen dioksinin çevreye yayılmasına ve besin zincirine karışmasına neden olan başlıca kaynaktır.

2- Atık yakma tesisleri çevreye yayılan dioksin, furan, sülfür ve nitrojen oksitlerinin, kurşun ve diğer ağır metallerin en büyük kaynağını oluşturmaktadır.

 

3- Atık yakma tesisleri ile sanayiciler, atık sorunlarının üstünü örtmenin kolay bir yolunu bulmuş oluyorlar. Böylece temiz üretim sorumluluğundan kurtularak kirli ve savurgan üretim süreçlerine devam edebilmektedirler.

 

4- Gerçek kalıcı çözüm, düşünce yapısında  radikal bir değişim gerektirmektedir. Buna, uygun materyallerin kullanımı, uygun ürün tasarımı, tüketimin azaltılması ve atıkların en geniş düzeyde azaltılmasıyla başlanabilir.

 

5- Her atık islah edilmesi ve üretken ekonomiye dönmesi gereken bir kaynaktır. Her atık geri kazanılması gereken bir hammaddedir!

Atıkları yakmak çözüm değildir!

 

6- İnsanlar her geçen gün daha fazla atık üretiyor ve bu tehlikeli süreci değiştirmek için acilen etkili siyasi ve endüstriyel önlemler gerekiyor.

 

7- Sanayiciler ve hükümetlerin inanmak istediğinin aksine, atık yakma; dünyanın atık sorununa çözüm değil, sorunun bir parçasıdır.

 

 

SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ

Başkan ALİ KORSAN